Over de producten

Producten
Alleen de beste producten met een goed verhaal worden gebruikt.

Neem bijvoorbeeld de pure chocolade van de Chocolatemakers. Zij werken samen met boeren in Congo, Dominicaanse Republiek en Peru en kopen hun biologische cacao direct bij hen in voor een eerlijke en goede prijs. Deze cacaobonen worden verscheept met zeilboten en worden in de fabriek in Amsterdam verwerkt tot verschillende chocoladerepen van 80% tot 92%. Deze verkoopt Conjes Patisserie bij Evenwijs.

Daarnaast gebruik ik verschillende soorten producten van de Graasboerderij. Een Biologische-Dynamische boerderij die een hart heeft voor het hebben van een vruchtbare en van nature gezonde bodem. De beesten worden gevoerd met uitsluitend gras en kruiden en er komt geen antibiotica aan te pas.

Het boekweitmeel dat wordt gebruikt komt van Mole ’t Lam in Woudsend. Dit is de oudste korenmolen in Friesland waar de molenaar en zijn vrouw de koren en graan ambachtelijk malen tot meelproducten.

En daarnaast de olijfolie van Vitsilomoeri. Op een kleinschalig olijfgaard, genaamd Vitsolomoeri, wordt op een authentieke wijze gewerkt aan een eerlijke en heerlijke olijfolie. Ze maken gebruik van een koude persing waardoor de natuurlijke samenstelling van de olijfolie onaangetast blijft en er hierdoor een uitzonderlijke goede kwaliteit uitkomt. De verschillende soorten formaten olijfolie (van 1 liter tot 5 liter) wordt verkocht bij Evenwijs, de Graasboerderij en het Zonnehuis.

De kokosolie die in verschillende soorten taarten en gebakjes worden gebruikt zijn afkomstig van Bali Virgin Coconut Oil. Dit is een klein familie bedrijf die mede door het verwerken van kokosnoten de omgeving kan blijven supporten. Daarnaast wordt alles van een kokosnoot gebruikt en verwerkt in verschillende producten. 

De bakbananenmeel gebruiken we van Femke’s Foodies. Dit is een heerlijk gezond en en glutenvrij meel. Bakbananenmeel is meel gemaakt van onrijpe (dus groene) bakbananen en is ideaal om onder andere heerlijke taarten te maken. Het resistente zetmeel gehalte in onrijpe bakbananen draagt bij aan een goede darmflora, waardoor het meel niet alleen lekker is, maar ook nog eens gezond!