Patisserie opleiding

Verdiep jezelf in de gezonde patisserie wereld

UPDATE: Vanaf juni 2020 gaan de Patisserie Workshops en Opleidingen weer door! We kijken er enorm naar uit om jullie weer te mogen verwelkomen en het leren creëren van heerlijke en gezonde lekkernijen. We zorgen voor voldoende ventilatie en kleine groepen – zodat er genoeg ruimte is voor iedereen. Verder zorgen we er natuurlijk voor dat we aan de veiligheidseisen, die door de overheid in al haar wijsheid zijn opgesteld, voldoen. Vanuit de gemeente wordt aangeraden om liever met de auto te komen i.p.v. openbaar vervoer. We hebben er onwijs veel zin in & kunnen niet wachten om weer aan de slag te gaan in de keuken! Indien je al een plek hebt gereserveerd, ontvang je een persoonlijke e-mail. Of meld je hieronder aan voor een workshop of opleiding!

Conjes Patisserie​ biedt een 6-daagse Patisserie opleiding aan. Deze patisserie opleiding wordt in het voorjaar en in het najaar aangeboden. De patisserie opleiding is een verdiepingsslag op de workshops. Het is aan te raden om een (patisserie) workshop van te voren te hebben gevolgd.

ambachtelijk-lokaal-friesland-balk-conjes-patisserie-tartelettes

Wat houdt de 6-daagse Patisserie opleiding in?
Hoe kun je op een ambachtelijke manier met biologische producten bijvoorbeeld een Franse appeltaart maken, verschillende soorten koekjes, gerold biscuitgebak, desserts, taarten in allerlei maten en verschillende soorten smaken, bonbons van eigen gemaakte chocolade en chocolade van de chocolademakers met spannende vullingen dit alles geïnspireerd op de Franse Patisserie maar dan gemaakt op de Orthomoleculaire manier.

Orthomoleculaire Voeding
De insteek van deze 6-daagse Patisserie Opleiding is gebaseerd op de Orthomoleculaire Voeding. Hierbij kijk je naar wat een mens nodig heeft qua voedingsstoffen. We werken daarom met zoveel mogelijk verse producten die gezondheidsbevorderend werken. Meer kennis over de orthomoleculaire zienswijze is wenselijk voorafgaande de 6-daagse opleiding, je kunt hiervoor oriënteren bij Evenwijs in Balk of Zicht op Voeding in Haren. 

Wat aanbod komt
Je gaat leren hoe je heerlijk gebak en lekkernijen kunt maken die zoveel mogelijk vrij zijn van geraffineerde suikers, gluten en lactose. Je ontdekt hierover achtergrondinformatie – wat voor effect het heeft en welke alternatieve producten je praktisch kunt toepassen. Dus naast veel zelf doen komt er ook een stukje theorie aan bod.

We gaan werken  met veel nieuwe producten, je krijgt daardoor meer productkennis. Er worden je  handige tips aangereikt om deze producten zelf te maken. Want voorbereiding is een belangrijk onderdeel voordat we met onze eigen producten bezig kunnen gaan. Er wordt geen gebruik gemaakt van kant en klare pakjes en zakjes.

Je gaat je eigen receptuur ontwikkelen, Je krijgt de mogelijkheid om verschillende smaakcombinaties te maken en krijg je handige technieken aangeleerd die je hierbij ondersteunen.

Dat is o.a. wat deze 6-daagse Patisserie Opleiding je gaat bieden.

Creativiteit
Doordat je al meer weet over wat voeding voor je kan doen is deze opleiding een verrijking, omdat het je daadwerkelijk de mogelijkheid biedt om op hetzelfde pad verder te kunnen gaan. Je krijg daarnaast een inspirerende training door Food Your Thought om het creatieve proces te laten stromen.

Na deze opleiding ben je geïnspireerd geraakt en kun je zelfstandig je gebak en bonbons vormgeven en ontwikkelen. Je smaakbeleving is verder verdiept en de lekkernijen hebben een professionele uitstraling gekregen.

Na deze opleiding ben je een échte Orthomoleculaire Patissier. Aanmelden: info@conjes-patisserie.nl na aanmelding volgt het programma.

Wat de vorige cursisten vonden:

“Ik vond de dagen heel interessant en leerzaam. Het heeft me meer inzicht in glutenvrij, lactosevrij en suikervrij dessert/taarten maken. En dat ik meer weet over verschillende melen. Deze (gezonde) opleiding is een hele fijne en interessante voor als je taarten en desserts wilt maken.”

Rian

Leuke, prettige en leerzame dagen. Dank aan Conny & Rachel! Jammer dat het afgelopen is.

Jeanet

De opleiding is niet alleen erg leerzaam voor mensen die met voeding werken, maar ook voor mensen die gezonder willen eten. De opleiding was leerzaam, leuk, gezellig én lekker!

Andrea

Voor wie:
Voor iedereen die affiniteit heeft met het bakken en maken van gebak en bonbons, die vrij zijn van geraffineerde suikers, lactose en granen (de orthomoleculaire manier).

Je kunt je alvast wel aanmelden voor de volgende opleidingsdata’s. Aanmelden en meer informatie: info@conjes-patisserie.nl.

6-daagse Patisserie Opleiding (najaar 2020)
2 en 3 sep
30 sep en 1 okt
28 en 29 okt

Tijd: 10:00 – 16:00 (inloop vanaf 9:30)
Locatie: Opleidingscentrum Evenwijs (Dubbelstraat 4, Balk)
Prijs: 595 euro incl. gratis thee, koffie, cappuccino, homemade patisserie en een gevulde soep.
_________________________________________________________________________________________________

Heb je de Patisserie Opleiding al gevolgd en wil je je graag verder blijven verdiepen en ontwikkelen in de Patisserie wereld? Volg dan de Masterclass Patisserie of de Verdiepingsdagen.

Masterclass Patisserie
Data volgt

Tijd: 10:00 – 16:00 (inloop vanaf 9:30)
Locatie: Opleidingscentrum Evenwijs Balk
Prijs: 125 euro incl. gratis thee, koffie, cappuccino, homemade patisserie en een gevulde soep.
Aanmelden en meer informatie: info@conjes-patisserie.nl

_________________________________________________________________________________________________

In de Patisserie 3-daagse gaan we o.a. aan de slag met de droogoven. Hoe kun je fruit, noten en kruiden verwerken en wat voor lekkernijen kun je ermee maken.

Patisserie 3-daagse
10, 11 & 12 juni 2020

Tijd: 10:00 – 16:00 (inloop vanaf 09:30)
Locatie: Dubbelstraat 4, Balk bij Evenwijs
Prijs: 297,50 euro incl. gratis thee, koffie, cappuccino, homemade patisserie en een gevulde soep.
Aanmelden

Aan- en afmeldingsvoorwaarden