Patisserie opleiding

Verdiep jezelf in de gezonde patisserie wereld

Wil jij in een kleine groep, alle aandacht, geïnspireerd raken en in een fijne setting jezelf verder ontwikkelen? Conjes Patisserie biedt een 6-daagse Patisserie opleiding aan op het gebied van gezonde patisserie. Deze patisserie opleiding wordt in het voorjaar en in het najaar aangeboden. De patisserie opleiding is een verdiepingsslag op de workshops. Het is aan te raden om een (patisserie) workshop van te voren te hebben gevolgd.

ambachtelijk-lokaal-friesland-balk-conjes-patisserie-tartelettes

Wat houdt de 6-daagse Patisserie opleiding in?
Hoe kun je op een ambachtelijke manier met biologische producten bijvoorbeeld een Franse appeltaart maken, verschillende soorten koekjes, gerold biscuitgebak, desserts, taarten in allerlei maten en verschillende soorten smaken, bonbons van eigen gemaakte chocolade en chocolade van de chocolademakers met spannende vullingen dit alles geïnspireerd op de Franse Patisserie maar dan gemaakt op de Orthomoleculaire manier.

Orthomoleculaire Voeding
De insteek van deze 6-daagse Patisserie Opleiding is gebaseerd op de Orthomoleculaire Voeding. Hierbij kijk je naar wat een mens nodig heeft qua voedingsstoffen. We werken daarom met zoveel mogelijk verse producten die gezondheidsbevorderend werken. Meer kennis over de orthomoleculaire zienswijze is wenselijk voorafgaande de 6-daagse opleiding, je kunt hiervoor oriënteren bij Evenwijs in Balk of Zicht op Voeding in Haren. 

Wat aanbod komt
Je gaat leren hoe je heerlijk gebak en lekkernijen kunt maken die zoveel mogelijk vrij zijn van geraffineerde suikers, gluten en lactose. Je ontdekt hierover achtergrondinformatie – wat voor effect het heeft en welke alternatieve producten je praktisch kunt toepassen. Dus naast veel zelf doen komt er ook een stukje theorie aan bod.

We gaan werken  met veel nieuwe producten, je krijgt daardoor meer productkennis. Er worden je  handige tips aangereikt om deze producten zelf te maken. Want voorbereiding is een belangrijk onderdeel voordat we met onze eigen producten bezig kunnen gaan. Er wordt geen gebruik gemaakt van kant en klare pakjes en zakjes.

Je gaat je eigen receptuur ontwikkelen, Je krijgt de mogelijkheid om verschillende smaakcombinaties te maken en krijg je handige technieken aangeleerd die je hierbij ondersteunen.

Dat is o.a. wat deze 6-daagse Patisserie Opleiding je gaat bieden.

Creativiteit
Doordat je al meer weet over wat voeding voor je kan doen is deze opleiding een verrijking, omdat het je daadwerkelijk de mogelijkheid biedt om op hetzelfde pad verder te kunnen gaan. Je krijg daarnaast een inspirerende training door Food Your Thought om het creatieve proces te laten stromen.

Na deze opleiding ben je geïnspireerd geraakt en kun je zelfstandig je gebak en bonbons vormgeven en ontwikkelen. Je smaakbeleving is verder verdiept en de lekkernijen hebben een professionele uitstraling gekregen. Na deze opleiding ben je een échte Orthomoleculaire Patissier. Aanmelden: info@conjes-patisserie.nl na aanmelding volgt het programma.

Overnachtingsmogelijkheiden:
B&B Wijckel 
Menno van Coehoornweg 1 in Wijckel
Contact: Jitske van Luit 06-29249520

Bêd & Brochje Fam. De Witte
De Mieden 6
8561 ER Balk
Contact: 0514-602314

Wat de vorige cursisten vonden:

“Ik vond de dagen heel interessant en leerzaam. Het heeft me meer inzicht in glutenvrij, lactosevrij en suikervrij dessert/taarten maken. En dat ik meer weet over verschillende melen. Deze (gezonde) opleiding is een hele fijne en interessante voor als je taarten en desserts wilt maken.”

Rian Piek

Jeanet van Empel

Heel erg leerzaam en inspirerend! Deze opleiding heeft mij opgeleverd dat ik meer durf te experimenteren. Het was een zeer leerzame cursus en ik zal zeker vaker gaan experimenteren, zowel met de taartjes als met alle heerlijke chocolade recepten.
– Silvia Brouwer

Voor wie:
Voor iedereen die affiniteit heeft met het bakken en maken van gebak en bonbons, die vrij zijn van geraffineerde suikers, lactose en granen (de orthomoleculaire manier).

Je kunt je alvast wel aanmelden voor de volgende opleidingsdata’s. Aanmelden en meer informatie: info@conjes-patisserie.nl.

6-daagse Patisserie Opleiding (voorjaar 2023)
woe 11 & do 12 januari, woe 15 & do 16 februari, woe 15 & do 16 maart

Tijd: 10:00 – 16:00 (inloop vanaf 9:30)
Locatie: Opleidingscentrum Evenwijs (Dubbelstraat 4, Balk)
Prijs: 617,50 euro incl. gratis thee, koffie, cappuccino, homemade patisserie en een gevulde lunch

Aanmelden en meer informatieinfo@conjes-patisserie.nl
__________________________________________________________________

Heb je de Patisserie Opleiding al gevolgd en wil je je graag verder blijven verdiepen en ontwikkelen in de Patisserie wereld? Volg dan de Masterclass Patisserie of de Verdiepingsdagen.

SPECIAL: Workshop Kerst Inspiratie
donderdag 15 december 2022

Tijd: 10:00 – 16:00 (inloop vanaf 9:30)
Locatie: Opleidingscentrum Evenwijs Balk
Prijs: 147,50 euro incl. gratis thee, koffie, cappuccino, homemade patisserie en een gevulde soep.

Aanmelden en meer informatie: info@conjes-patisserie.nl

Aan- en afmeldingsvoorwaarden

Meld je hieronder aan:

  Naam

  Telefoonnummer

  E-mail

  Aanmelden of Interesse in Workshop of Opleiding

  Interesse, ik wil meer informatie

  Receptenblik

  Interesse Ambassadeur of VerkooppuntMeer informatie of samenwerkingN.V.T.

  Onderwerp

  Je bericht